Verdenstimen » Indskoling » Spil og leg for Verdensmålene Spil og leg for Verdensmålene. Undervisningsmateriale om den globale verden og verdensmål

Spil og leg for Verdensmålene

Produceret af: The Global Goals World Cup

Eleverne leger og bevæger sig klogere på Verdensmålene. De arbejder i teams og får kropslig erfaring med hvert enkelt Verdensmål og målets betydning – og gennem samtale efter øvelserne får eleverne mulighed for at formulere, hvordan de kan være med til at nå målet og gøre en praktisk forskel i deres hverdag.

Den fysiske læring gør undervisningen konkret, og Verdensmålene vil for nogle elever blive nemmere at relatere til. Øvelserne vil også styrke elevernes motoriske og kognitive kompetencer.

Øvelserne er udviklet og målrettet en undervisningssituation i folkeskolen – men alle kan bruge øvelserne. Fx dramalæreren i fritidsklubben, i SFO’en, hvis du er forælder og holder børnefødselsdag eller i fodboldklubben.

Sådan gør du
Under hvert Verdensmål vil der være minimum en øvelse og forslag til opvarmning, inspiration til at gøre den enkelte øvelse lettere, avancere den til de ældste klassetrin og endeligt samle op.

Tips til din undervisningen
– Snak med eleverne om målets betydning.
– Ønsker du at udvikle øvelserne, kan du bruge kendte øvelser og knytte et relevant narrativ.
– Øvelserne handler om samarbejde og involvering af alle.
– Verdensmålene er ikke en konkurrence. Alle er med i teamet/undervisningen.

Hvad du skal bruge
Fodbolde, kegler og muligvis andre relevante hjælpemidler. Se den enkelte øvelse.

Gå til materiale