Verdenstimen » Ungdoms­uddannelse » Bliv klogere på urbanisering Bliv klogere på urbanisering. Undervisningsmateriale om den globale verden og verdensmål

Bliv klogere på urbanisering

Produceret af: Operation Dagsværk

Der bor nu flere mennesker i byerne end på landet på globalt plan, og det forventes, at 66 procent af verdensbefolkningen vil bo i byer i 2050.

Derfor er det mere relevant end nogensinde at undersøge, hvad der trækker folk til byerne, hvad konsekvenserne af den stigende urbanisering er, og hvordan vi bedst kan imødekomme den.

Forløbet Urbanisering er rettet mod naturgeografi på STX og dækker kernestof om menneskeskabte landskaber, produktion, levevilkår, ressourceforbrug, planlægning og regulering, samt innovation under forskellige samfundsforhold og FN’s Verdensmål. Ved at lære om byernes potentiale, urbaniseringens årsager og konsekvenser, vil eleverne blive klædt på til selv at komme med innovative løsningsforslag til bymæssige problemstillinger og dermed aktivt tage stilling til den verden, de er en del af. Forløbet er udarbejdet af frivillige og indeholder lærerplaner og nytænkende lærerige metoder.

Gå til materiale